Om oss

Det hele startet med en liten julegave i 2016: birøkterkurs...

Den nye kunnskapen ble en hobby, og hobbyen ga mersmak. Flere flittige bifolk produserte etter hvert langt mer honning enn en liten familie klarer å fortære, og i 2020 startet vi nettbutikk for salg av honningen. Denne sensommeren høster vi inn honning fra 16 bifolk plassert i hager på Nordstrand, Malmøya, Snarøya, Sandvika, Horten og Tønsberg. Tønsberg er vår nye region og vi har etterhånden fått en størrelse så vi har registrert oss som næring. Det får vise seg om det blir til næring eller en viktig miljøtjeneste.

Vi selger 100% ekte honning, og i tillegg eksperimenterer vi med å utvikle flere produkter basert på honning og bivoks og propolis fra egne bier.

. Følg oss på Facebook for oppdateringer om driften.

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s, when an unknown printer took a galley of type and scrambled it to make a type specimen book. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Vivamus leo ante, consectetur sit amet vulputate vel, dapibus sit amet lectus.



 - din lokale honningprodusent



Biene våre samler nektar fra lokale eple- og prydhager, og områdene rundt Tønsberg. og omdanner denne til honning. Vanligvis har biene en radius på 800 meter, men de mest eventyrlystne kan reise opp mot 1000-1200 meter unna kuben sin. Det betyr at TønsbergBiene henter nektar fra hele Tønsberg og omegnen . Når vokstavlene er fulle med honning kan vi hente de ut og slynge de for å skille honning og voks. Kim Rohde Larsen er sertifisert birøkter, og driften er godkjent av Mattilsynet.






Les mer om bier...

Birøktning er et spennende og tradisjonsrikt felt. Honningbier gir fantastiske naturprodukter som honning, bivoks og propolis. Bier er også utrolig viktige for pollinering og matproduksjon. Dersom du er interessert i å lære mer om bier, så finnes det mye litteratur som du kan dykke inn i. Nedenfor gir vi noen forslag til lettleste artikler om bier.

Anne Sverdrup Thygeson (2018) Hurra for honning!
Ingrid Spilde (2018), Hvor viktig er bier i naturen?