Om oss

Det hele startet med en liten julegave: kurs i bi-røkting ...

Nå sitter vi med 9 bi-kuber plassert rundt i hager på Nordstrand, med flittige bier som produserer langt mer enn det en liten familie kan fortære.

 Vi selger 100% ekte honning, og i tillegg eksperimenterer vi med å utvikle flere produkter basert på honning og bivoks.  I fremtiden kan vi få behov for flere hageeiere. Følg oss på Facebook for oppdateringer om driften.

 - din lokale honningprodusent

Biene våre samler nektar fra lokale eple- og prydhager, og omdanner denne til honning. Vanligvis har biene en radius på 800 meter, men de mest eventyrlystne kan reise opp mot 1000-1200 meter. Det betyr at biene våre henter nektar fra Holtet, Bekkelaget, Sæter og Lambertseter. Når tavlene er fulle med honning kan vi hente ut vokstavlene og slynge de for å skille honning og voks. Kim Rohde Larsen er sertifisert birøkter, og driften er godkjent av Mattilsynet.

Les mer om bier...

Birøktning er et spennende og tradisjonsrikt felt. Honningbier gir fantastiske naturprodukter som honning, bivoks og propolis. Bier er også utrolig viktige for pollinering og matproduksjon. Dersom du er interessert i å lære mer om bier, så finnes det mye litteratur som du kan dykke inn i. Nedenfor gir vi noen forslag til lettleste artikler om bier.

Anne Sverdrup Thygeson (2018) Hurra for honning!
Ingrid Spilde (2018), Hvor viktig er bier i naturen?