Om oss

Det hele startet med en liten julegave i 2016: birøkterkurs...

Den nye kunnskapen ble en hobby, og hobbyen ga mersmak. Flere flittige bifolk produserte etter hvert langt mer honning enn en liten familie klarer å fortære, og i 2020 startet vi nettbutikk for salg av honningen. Denne sensommeren høster vi inn honning fra 16 bifolk plassert i hager på Nordstrand, Malmøya, Snarøya, Sandvika, Horten og Tønsberg. 

Vi selger 100% ekte honning, og i tillegg eksperimenterer vi med å utvikle flere produkter basert på honning og bivoks. Følg oss på Facebook for oppdateringer om driften.



 - din lokale honningprodusent



Biene våre samler nektar fra lokale eple- og prydhager, og omdanner denne til honning. Vanligvis har biene en radius på 800 meter, men de mest eventyrlystne kan reise opp mot 1000-1200 meter unna kuben sin. Det betyr at Nordstrandbiene våre henter nektar fra Holtet, Bekkelaget, Sæter og Lambertseter. Når vokstavlene er fulle med honning kan vi hente de ut og slynge de for å skille honning og voks. Kim Rohde Larsen er sertifisert birøkter, og driften er godkjent av Mattilsynet.



Driften følger familien, og familien har flyttet til Tønsberg. Dermed har vi nå også bifolk plassert i Tønsberg, og i Horten. Disse bifolkene kaller vi for Sagabier. Neste sesong ønsker vi å flytte bifolkene våre ut av Oslo, og vi vil få behov for flere hageeiere i Tønsberg.



Les mer om bier...

Birøktning er et spennende og tradisjonsrikt felt. Honningbier gir fantastiske naturprodukter som honning, bivoks og propolis. Bier er også utrolig viktige for pollinering og matproduksjon. Dersom du er interessert i å lære mer om bier, så finnes det mye litteratur som du kan dykke inn i. Nedenfor gir vi noen forslag til lettleste artikler om bier.

Anne Sverdrup Thygeson (2018) Hurra for honning!
Ingrid Spilde (2018), Hvor viktig er bier i naturen?